AQUA FORTE ΣΤΑ ΝΕΟΓΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Κ

 








''Διαβάζοντας τα συστατικά της βιταμίνης Κ την οποία χορηγούν στα νεογνά την πρώτη ώρα μετά τη γέννηση τους, μας προκαλούν απορία τα έκδοχα του σκευάσματος που βλέπουμε παρακάτω.''

Περιγραφή
Κωδικός UNII
Hydrochloric acid
QTT17582CB HYDROCHLORIC ACID
Water for injection
059QF0KO0R WATER
Glycocholic acid
0WT12SX38S GLYCOLIC ACID
Lecithin
1DI56QDM62 LECITHIN, SOYBEAN
Sodium hydroxide55X04QC32I 
SODIUM HYDROXIDE




''Παράλληλά εξετάζοντας τις οδηγίες του σκευάσματος προκαλεί έντονο προβληματισμό η στάση των εμπλεκόμενων στη χορήγηση παρουσιάζοντας το ώς χορήγηση ρουτίνας.''




Aνεπιθύμητες ενέργειες: Kεφαλαλγία, κνησμός, αίσθημα καύσου σε ολόκληρο το σώμα, ταχυκαρδία, δύσπνοια, κυάνωση και ενίοτε αλλεργικές αντιδράσεις, ιδιαίτερα μετά από παρεντερική χορήγηση. Mε ενδοφλέβια χορήγηση φυτομεναδιόνης έχουν αναφερθεί θάνατοι. Eπίσης σε χορήγηση μεναδιόνης σε νεογέννητα έχουν περιγραφεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες, ακόμη και θάνατοι.

Aλληλεπιδράσεις: Xολεστυραμίνη, παραφινέλαιο και φάρμακα κατά της παχυσαρκίας (ορλιστάτη), που ελαττώνουν την απορρόφηση του λίπους από τον εντερικό βλεννογόνο, μειώνουν την απορρόφησή της.

Προσοχή στη χορήγηση: Στην κύηση να σταθμίζεται το αναμενόμενο όφελος σε σχέση με τους ενδεχόμενους κινδύνους για το έμβρυο. H βιταμίνη K διέρχεται τον πλακούντα. Σε άτομα με έλλειψη G6PD κίνδυνος αιμόλυσης από χορήγηση μεναδιόνης. Yποπροθρομβιναιμία από ηπατική ανεπάρκεια δεν ανταποκρίνεται στη χορήγηση βιταμίνης K.





Τόσα χρόνια μας γενοκτονούν εντέχνως βασιζόμενοι στην άγνοια.
Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί όταν η πολιτική δεν θα καθοδηγείται απο φαρμακευτικούς κολοσσούς.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΑΛΦΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Ψευδείς δηλώσεις του πρωθυπουργού για την έξοδο από τα μνημόνια

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ 1/2/2018